Helsingkrona nation bygger vidare.
Framtidens studentboende i sikte!

Helsingkrona nation har lämnat in ansökan om bygglov för nationens nästa stora framtidsprojekt: Helsingkrona söder!

Vy väster

Helsingkrona söder

Nationen har för avsikt att bygga ytterligare ett studentbostadshus med plats för ca 60 studenter i den södra delen sin fastighet, granne med LTH-området i Lund. Huset blir det tredje på tomten och blir ytterligare ett synligt tillägg till nationens befintliga bestånd av studentbostäder.

”Den här gången satsar vi på en helt ny typ av gemensamhetsboende för studenter; nästa generation av studentkorridorer” säger Peter Kempe, husförman på nationen.

Modell av Helsingkrona söder - FOJAB Arkitekter

Storlägenheter

Varje våningsplan kommer att fungera som en sorts storlägenhet för 9-10 studenter som alla har ett eget sovrum med egen toalett och plats för skrivbord. Men därutöver prioriteras det gemensamma köket och vardagsrummet som kommer att ligga centralt i planlösningen och erbjuda generösa ytor för samvaro, plugg och fest. Och med gemensam balkong mot söder.

”Takterrass blir det också, precis som på våra andra två hus”, säger Kurator Oliver Särnehed.

Vy öster

I projektet ingår också att anpassa den södra delen av tomten och skapa ett nytt litet torg i sydväst. Och fasadrenovering av det äldsta huset, som även kommer att kopplas samman med det nya genom att källarplanen byggs samman.

”Det är väldigt roligt att få förtroendet att fortsätta arbeta med nationen och utveckla nästa projekt efter Tornet, som ju blev färdigbyggt 2015” säger Mattias Hedberg Ek, FOJAB arkitekter.

Målsättningen är att bygglovet och upphandlingen av projektet ska kunna ske under vintern/våren 2020/2021 för att i bästa fall påbörja bygget i slutet av 2021 eller början av 2022.

Helsingkrona Nation

Information om Helsingkrona nation

Helsingkrona Nation är en studiesocial förening med ca 3500 medlemmar. I dagsläget finns det ca 350 bostadsplatser och utöver det tillhandahåller nationen en uppsjö av aktiviteter för sina medlemmar; pubar, spex, fotboll och radio för att nämna några. Verksamheterna administreras av över 100 ideellt arbetande studenter som genom sitt engagemang får kunskap, erfarenheter och vänner för livet.

Kontakt

Byggförman Philip Ohlin:
bygg@helsingkrona.se

Husförman Nicolas Pershaf:
husforman@helsingkrona.se

Kurator Erik Granfeldt:
q@helsingkrona.se
0703274464

Bilder och illustrationer samt modellfoto

För bilder och illustrationer svarar FOJAB arkitekter, Mattias Hedberg Ek och Mats Nilsson.