Helsingkrona Nation bygger Villan.

Ett kompiskollektiv i hjärtat av studentlivet!

BILDER 2023-12-05

Här nedan kommer lite efterlängtade bilder från insidan av villan. Bilderna nedan är på en provlägenhet (alltså det sovrum och toalett man har som eget utrymme). Vi hoppas inom kort kunna publicera även bilder från de gemensamma utrymmena.

Pressmeddelande 2023-09-28

Fr.v. Kurator Sigge Meurling, Byggförman Philip Ohlin och Husförman Oliver Skoglund (Foto: Carl Rikner)

Med ett halvår kvar har Helsingkrona nation nu namngett det nya studentboendet som byggs på södra delen av Helsingkronagården. Efter en namntävling där alla medlemmar fick en chans att skicka in förslag så döptes bostadshuset till “Villan”.

“Villan kändes naturligt av flera anledningar. Förutom att det bildar en treenighet med våra andra hus, Huset och Tornet, knyter det an till vilket typ av boende vi vill erbjuda. Tanken är att det ska vara ett sorts kollektivboende i storlägenheter och historiskt har kollektiv ofta varit i villor. Sen ser det estetiskt ut lite som en romersk villa vilket är väldigt roligt!” - Phillip Ohlin, Byggförman.

Studenterna kommer ha egna rum med badrum och plats för studier men tanken är att fokusera på de gemensamma lokalerna i mitten av våningarna där det kommer vara ett stort kök, gemensamhetsytor och en gemensam balkong. Villan ligger precis söder om det befintliga huset på gångavstånd till mataffär, LTH, ekonomihögskolan och alla nationer längs Tornavägen.

“Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna ett 60-tal nya studenter till Helsingkronafamiljen. Närheten till nationen och campus gör det till ett attraktivt boende för studenter som vill göra sitt studentliv ännu roligare. Hela nationen jobbar stenhårt för att göra studielivet så roligt som möjligt och att kunna erbjuda fler bostäder är ett stort steg framåt. På Villan kommer man skaffa sig vänner för livet.” -Sigge Meurling, Kurator.

Inflytt kommer ske i början av våren, om du är intresserad kan du redan nu skriva upp dig på en intresseanmälan via helsingkronagarden.se/intresseanmalan. Om du är intresserad av att bidra till bygget för att skapa en bättre boendemiljö kan du gå in på helsingkronagarden.se/backabygget eller kontakta kuratorn på q@helsingkrona.se.

Modellen blir verklighet (Foto: Philip Ohlin)

Guide & tidslinje över inflytt
Vy väster (Illustrationer: FOJAB arkitekter, Mattias Hedberg Ek och Mats Nilsson)

Information om Helsingkrona nation

Helsingkrona Nation vid Lunds universitet är en studiesocial förening med över 3800 medlemmar. Nationen har verksamhet dagligen i form av luncher, nattklubbar, sittningar, brunch, idrott, kulturella arrangemang och mycket mer. Verksamheterna administreras av ideellt arbetande studenter som genom sitt engagemang får kunskap, erfarenheter och vänner för livet. 

Kontakt

Byggförman Philip Ohlin:
bygg@helsingkrona.se

Husförman Oliver Skoglund:
husforman@helsingkrona.se

Kurator Sigge Meurling:
q@helsingkrona.se
0762757570

Bilder och illustrationer samt modellfoto

För bilder svarar Helsingkrona Nation och illustrationer svarar FOJAB arkitekter, Mattias Hedberg Ek och Mats Nilsson.