Helsingkrona Nation bygger Villan.

Ett kompiskollektiv i hjärtat av studentlivet!

ANMÄL DIG TILL LUNDS MEST SOCIALA BOENDE

Det här vill du inte missa. 1 april tar vi emot nya boende i Helsingkrona Nations nya hus, Villan. Detta är ett helt unikt studentboende för dig som prioriterar att umgås med andra, bo miljövänligt, modernt, men samtidigt ha möjligheten att kunna sova och plugga i fred. Du har även möjlighet att söka tillsammans med en eller två andra kompisar om ni önskar bo på samma våning.

KOLLEKTIVBOENDE PÅ 20-TALET

Villan består av åtta våningar där första våningen kommer inhysa en extern restaurang. Resten av våningsplanen innehåller en stor lägenhet per våning, där du bor som i ett kollektiv. I hjärtat av våningen ligger de rymliga gemensamma ytorna: det moderna och bekväma köket, matrummet samt vardagsrummet, och varje lägenhet har dessutom en stor balkong. Detta är en plats för att umgås, äta middagar och festa. Runt om dessa gemensamma utrymmen finns det privata rum i tre olika storlekar. Dessa rum har egna digitala lås i de rejäla lägenhetsdörrarna, eget badrum med dusch, inbyggd sängstomme med förvaring, inbyggda garderober samt skrivbord. Det enda du egentligen behöver ta med dig för att flytta in är en madrass. Det största rummet går även att dela med en partner. Utöver detta finns troligen en av Lunds finaste takterrasser med utsikt över Skåne och Köpenhamn på översta våningen som alla boende kan utnyttja.

HUR GÅR MAN TILLVÄGA?

Läs mer om rummen, hyror och hur du anmäler dig till boende i Villan här nedan. Inflyttning sker 1 april 2024. Är du med från början får du en early bird rabatt på april-juli hyran 2024.

HELSINGKRONA - MER ÄN ETT BOENDE

Att flytta in på Villan innebär att du blir en del av Helsingkrona-familjen. Här får du inte bara ett studentrum i toppklass, här bor du dessutom mitt i centrum för Lunds bästa nationsliv. Luncher, pubar, klubbar, sportevenemang och stans största siste april-fest, Sunwing, är bara några av de sociala sammanhang som du kan njuta av när du bor på Helsingkrona. Den sociala gemenskapen är stor, och det är högt i tak på Helsingkrona, här känner alla sig välkomna. Kom och bo på Helsingkrona och gör din tid i Lund till den bästa tiden i ditt liv!

VÅNING 2-7 (ca 230 m²)

VANLIGT RUM

ca 5 900,00 kr (april-juli 2024: 4 720,00 kr) tolvmånadershyra

MELLAN RUM

ca 6 982,00 kr (april-juli 2024: 5 585,00 kr) tolvmånadershyra

STÖRRE (KAN ANVÄNDAS SOM PARBOENDE)

ca 8 260,00 kr (april-juli 2024: 6 608,00 kr) tolvmånadershyra

VANLIGT RUM TOPPVÅNING (ca 140 m²)

ca 6 883,00 kr (april-juli 2024: 5 507,00 kr) tolvmånadershyra

MELLAN RUM TOPPVÅNING

ca 7 965,00 kr (april-juli 2024: 6 372,00 kr) tolvmånadershyra

(2024 års hyra)

Sök boende här!

BILDER 2023-12-05

Här nedan kommer lite efterlängtade bilder från insidan av villan. Bilderna nedan är på en provlägenhet (alltså det sovrum och toalett man har som eget utrymme). Vi hoppas inom kort kunna publicera även bilder från de gemensamma utrymmena.

Pressmeddelande 2023-09-28

Fr.v. Kurator Sigge Meurling, Byggförman Philip Ohlin och Husförman Oliver Skoglund (Foto: Carl Rikner)

Med ett halvår kvar har Helsingkrona nation nu namngett det nya studentboendet som byggs på södra delen av Helsingkronagården. Efter en namntävling där alla medlemmar fick en chans att skicka in förslag så döptes bostadshuset till “Villan”.

“Villan kändes naturligt av flera anledningar. Förutom att det bildar en treenighet med våra andra hus, Huset och Tornet, knyter det an till vilket typ av boende vi vill erbjuda. Tanken är att det ska vara ett sorts kollektivboende i storlägenheter och historiskt har kollektiv ofta varit i villor. Sen ser det estetiskt ut lite som en romersk villa vilket är väldigt roligt!” - Phillip Ohlin, Byggförman.

Studenterna kommer ha egna rum med badrum och plats för studier men tanken är att fokusera på de gemensamma lokalerna i mitten av våningarna där det kommer vara ett stort kök, gemensamhetsytor och en gemensam balkong. Villan ligger precis söder om det befintliga huset på gångavstånd till mataffär, LTH, ekonomihögskolan och alla nationer längs Tornavägen.

“Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna ett 60-tal nya studenter till Helsingkronafamiljen. Närheten till nationen och campus gör det till ett attraktivt boende för studenter som vill göra sitt studentliv ännu roligare. Hela nationen jobbar stenhårt för att göra studielivet så roligt som möjligt och att kunna erbjuda fler bostäder är ett stort steg framåt. På Villan kommer man skaffa sig vänner för livet.” -Sigge Meurling, Kurator.

Inflytt kommer ske i början av våren, om du är intresserad kan du redan nu skriva upp dig på en intresseanmälan via helsingkronagarden.se/intresseanmalan. Om du är intresserad av att bidra till bygget för att skapa en bättre boendemiljö kan du gå in på helsingkronagarden.se/backabygget eller kontakta kuratorn på q@helsingkrona.se.

Modellen blir verklighet (Foto: Philip Ohlin)

Guide & tidslinje över inflytt
Vy väster (Illustrationer: FOJAB arkitekter, Mattias Hedberg Ek och Mats Nilsson)

Information om Helsingkrona nation

Helsingkrona Nation vid Lunds universitet är en studiesocial förening med över 3800 medlemmar. Nationen har verksamhet dagligen i form av luncher, nattklubbar, sittningar, brunch, idrott, kulturella arrangemang och mycket mer. Verksamheterna administreras av ideellt arbetande studenter som genom sitt engagemang får kunskap, erfarenheter och vänner för livet. 

Kontakt

Byggförman Philip Ohlin:
bygg@helsingkrona.se

Husförman Oliver Skoglund:
husforman@helsingkrona.se

Kurator Sigge Meurling:
q@helsingkrona.se
0762757570

Bilder och illustrationer samt modellfoto

För bilder svarar Helsingkrona Nation och illustrationer svarar FOJAB arkitekter, Mattias Hedberg Ek och Mats Nilsson.