Kontaktuppgifter

Riksbyggen

Administratör

Hanterar hyreskontrakt, nyckelhantering och andra frågor för dig som redan är boende på Helsingkrona.

Husförman

Fest- och konferenslokal

Utsikten är fest- och konferenslokalen längst upp i Helsingkronas torn. För frågor samt bokning av lokal vänligen mejla eller besök webbplatsen.

Helsingkrona Nation

Husförman

Hanterar tillsättning, boendefrågor och sitter även med på styrelsemöten för helsingkronagården. Husförman har expeditionstid 17-18 på torsdagar. Husstyrelsen har även en egen mailadress husstyrelsen@helsingkorna.se

Medarbetare

Oliver skoglund

Oliver skoglund

Husförman

husforman@helsingkrona.se
Carl Rikner

Carl Rikner

Vice Husförman

husnotarie@helsingkronagarden.se
Sanna Ohlsson

Sanna Ohlsson

Administratör

.

046-16 57 29sanna.ohlsson@riksbyggen.se

Styrelsen

Mikael Linton-Wahlgren

Mikael Linton-Wahlgren

Ordförande

Mikael startade sin nationskarriär 1985 där han bland annat varit delaktig i Sexmästeriet och Helsingkronaspexet för att sedan kliva på som Kurator och därefter Seniorsledamot. Sedan 2018 sitter Mikael som Proinspektor och ordförande för husstyrelsen. Efter studentlivet har Micke arbetat i 25 år som bolagsjurist hos Skanska, ABB, Rolls-Royce & NCC där han även varit chefsjurist på Alfa Laval under de senaste 10 åren. Som kuriosa har han bott på 5N, 4N, 4S men även i Indien där han förhandlade med Talibaner och andra jihadistgrupper när han var stationerad på ett bygge i Kasmhir. Innan studentlund var en verklighet hjälpte Wahlgren till att starta det så kallade ‘Tornakortet’ som gjorde att medlemmar i Tornanationerna fick ett och samma kort till sina klubbar.

Katarina Miles

Katarina Miles

Vice Ordförande

Katarina skrev in sig på nationen hösten 2000 och har sedan dess mer eller mindre haft en fot på nationen. Hon bodde på huset mellan 2000 och 2007 och bodde både i korridorsrum (2S), lägenhet (6S) och det då nybyggda pentryt på 1S. Hon var aktiv som förman på de flesta av slabben, och sedan PQe 2002, senior och efter studietiden aktiv i både Helsingkrona nations vänner (Gillet) och stipendierådet. Sedan 2022 är Katarina proinspektor och därmed vice ordförande i husstyrelsen. Utöver nationsengagemang var Katarina ekonomichef i Lundakarnevalen 2006 och satt under perioder i flertalet av studentlivets olika föreningars styrelser - alltid med ekonomin som främsta intresse. Direkt efter studierna började Katarina arbeta på PwC som revisor och där är hon kvar, numera auktoriserad revisor och del av ledningsgruppen för södra Sverige. Brinner för årsredovisningar, ordning och reda och nationsfester!

Anders Persson

Anders Persson

Kassör

Anders startade sin nationskarriär under 1980-talet. Bland flera poster kan nämnas Q, husförman, ledamot i Seniors och Husstyrelse. Han har dessutom varit ordförande i Kuratorskollegiet, Verksamhetschef på Akademiska Föreningen. Sedan Q2 2019 är Anders kassör i Husstyrelsen. Som kuriosa kan nämnas att han är en av få som arrangerat en alpin skidtävling i Huset. De tävlande startade i trapphuset på 7:e våningen och målgång var i dörren ut mot parkeringen mot LTH. I hissen på 4:e våningen satt två personer och tog mellantiden och basunerade ut den i trapphuset medelst megafon, de satt i hissen med öppen dörr, där 15 personer deltog, väggarna var vadderade med gamla madrasser och otroligt nog uppstod inga skador, varken här eller där. Som Kassör kan inte Anders tillåta att denna händelse upprepas. Efter tiden i Lund var han Marknadsanalytiker inom Volvo Group och därefter flera ledande befattningar inom BTJ och andra bolag inom Utbildnings-, Medie- och IT-branschen. Idag är Anders Senior Management Konsult och Partner hos Kvadrat AB. Anders träffade sin fru Eva på Helsingkrona som också var flitigt aktiv inom nationen. På sin fritid gillar han litteratur, matlagning, musik, golf, trädgård, segling och skidåkning så klart. Och inte minst hästen, hunden och familjen, men kanske i omvänd ordning. Helsingkrona är bäst.

Sten Hjalmarsson

Sten Hjalmarsson

Vice Kassör

Sten är sen hösten 2022 vice kassör i husstyrelsen.  Han studerade internationell ekonomi , tysk inriktning och började i Lund 1985. Han började helsingkronalivet i sexmästeriet och var också mycket aktiv i Helsinkronaspexet som var rätt nytt då. 1988 blev han prokurator ekonomi , en av de första på heltid, sedemera Kassör i kuratorskollegiet och stolt fanbärare! Större delen av karriären jobbade han på Ikea, mest i Sverige men också i Tyskland och Rumänien  i olika roller, bl a med inköp, controlling, marknadsanalys med expansion av varuhus i nya länder och marknader som specialitet.

Ulrika Knutsson

Ulrika Knutsson

Ledamot

Ulrika bodde på Helsingkrona Nation under åren 1989-1993. Där hon redan från start var med i spexet och lyckades stå på scen i inte mindre än fyra hela spex! Vidare tillbringade hon två år i kuratelet, 1991-1992 som notarie och 1992-1993 som Kurator. Ulrika är en sann kommunikatör i alla dess olika former och driver sedan 2007 ett eget företag vid namn Kruta Kommunikation. 2015 var hon även med och grundade Sepsisfondens Insamlingsstifelse, vars syfte bl a är att öka kunskapen om sepsis hos allmänheten. År 1992 deltog Ulrika och ett gäng glada Helsingkroniter i Galdhøpiggerennet som innebär att vandra uppför berget för att sedan åka ner på telemarksskidor. För den telemarksskickliga norska från nationen som ledde truppen gick det bra, men för resterande skåningar gick det väl sådär. Ett av många oförglömliga minnen med fantastiska människor som hon lärde känna på nationen. Ulrika säger: “Att nu få ge tillbaka till den nation som gav så mycket trygghet och roligheter under studieåren är en ära och en förmån!”

Philip Ohlin

Philip Ohlin

Ledamot/Byggförman

Philip bodde på nationen under åren 2014 till 2021 och har varit aktiv i verksamheten sedan 2015. Under studietiden har han bland annat varit Notarie, Övermarskalk för Gåsafesten, Husförman och äldste i seniors. Under sin tid som Husförman ansvarade han både under renoveringen av huset 2019 och Gillestugan 2020. Förutom ledamot i husstyrelsen är Philip sedan 2020 även Byggförman och har därmed ett ansvar gällande Helsingkronagårdens nybyggnation. Utöver sitt nationsengagemang läste Philip till Civilingenjör i Maskinteknik med Teknisk Design. I vardagen arbetar han numera som konsult och projekterar livsmedelsfabriker i Europa. Som kuriosa kan nämnas att det är Philip som gjort den grafiska designen för bland annat vår kära Schlagernatt och Fredmans samt införde filmförman på nationen.

Rickard wallin

Rickard wallin

Ledamot

-

Johan Bergström

Johan Bergström

Ledamot

Johan kom till Lund första gången 2001 och fick av en slump rum på 7N. Uppvuxen i Vinslöv skulle han egentligen hamnat hos ärkerivalen Krischan men ödet ville alltså annat. Genast började engagemanget och framförallt genom slabb blev det förmannaposter både på Lounge och Fredmans. Efter en tid som barmästare blev det till slut 2006 dags att sätta sig i kuratel som kurator och därefter verka i seniors. Johan var även nationens första bostadsförman 2009. Man skulle ju plugga också. Utbildad till brandingenjör och jobbar idag som konsult inom brandskydd i byggprocessen och inom fastigheter. Har säkerställt att både Tornet och nya HB söder har ett gott brandskydd så att vi alla kan känna oss säkra.

Nicolas Pershaf

Nicolas Pershaf

Ledamot

Nicolas bodde på nationen åren 2017-2022. Han började som aktiv på Helsingkrona 2018 och har sedan dess innehaft ett flertal olika poster där han bland annat har suttit som PQE våren 2020 och som husförman från sen-vår 2021 fram till sin examen i januari 2023. Nicolas akademiska bakgrund inkluderar en examen i juridik och en magister inom EU-rätt. Efter sin examen arbetar han numera som affärsjurist med inriktning på Life Science-juridik, upphandling och konkurrensrätt. Nicolas gick på som husstyrelseledamot i samband med att han gick av som husförman och drivs av ett fortsatt engagemang och vilja att stödja och utveckla nationens bostäder. Än är han inte redo att klippa banden till nationen och förhoppningsvis blir det många år i husstyrelsen framöver.