Kontaktuppgifter

Riksbyggen

Administratör

Hanterar hyreskontrakt, nyckelhantering och andra frågor för dig som redan är boende på Helsingkrona.

Husförman

Fest- och konferenslokal

Utsikten är fest- och konferenslokalen längst upp i Helsingkronas torn. För frågor samt bokning av lokal vänligen mejla eller besök webbplatsen.

Helsingkrona Nation

Husförman

Hanterar tillsättning, boendefrågor och sitter även med på styrelsemöten för helsingkronagården. Husförman har expeditionstid 17-18 på torsdagar. Husstyrelsen har även en egen mailadress husstyrelsen@helsingkorna.se

Medarbetare

Nicolas Pershaf

Nicolas Pershaf

Husförman

husforman@helsingkrona.se
Evelina Hallgren

Evelina Hallgren

Husnotarie

husnotarie@helsingkronagarden.se

Styrelsen

Mikael Linton-Wahlgren

Mikael Linton-Wahlgren

Ordförande

Mikael startade sin nationskarriär 1985 där han bland annat varit delaktig i Sexmästeriet och Helsingkronaspexet för att sedan kliva på som Kurator och därefter Seniorsledamot. Sedan 2018 sitter Mikael som Proinspektor och ordförande för husstyrelsen. Efter studentlivet har Micke arbetat i 25 år som bolagsjurist hos Skanska, ABB, Rolls-Royce & NCC där han även varit chefsjurist på Alfa Laval under de senaste 10 åren. Som kuriosa har han bott på 5N, 4N, 4S men även i Indien där han förhandlade med Talibaner och andra jihadistgrupper när han var stationerad på ett bygge i Kasmhir. Innan studentlund var en verklighet hjälpte Wahlgren till att starta det så kallade ‘Tornakortet’ som gjorde att medlemmar i Tornanationerna fick ett och samma kort till sina klubbar.

Peter Runneström

Peter Runneström

Vice Ordförande

Peter “Peppe” Runnerström var aktiv som student åren 1973 till 1979 och hann under sina år med en uppsjö av poster: Redaktör, NATU, slabbmästare och Notarie. Han satt även som Q 1977 och som seniorsledamot 1976-80 och har suttit i Husstyrelsen i över 40 år! 30 av dessa år har Peppe styrt Husstyrelsens arbete som Ordförande i olika omgångar och sitter just nu som Vice Ordförande och är även en av nationens Proinspektorer, en post han innehaft i snart 16 år. Peppe har under sin långa och trogna tjänst på nationen även hunnit med en hel del utanför nationssfären. Han har tidigare varit chefsjurist för AB Tetra Pak mellan åren 1984 och 2006 och driver sen dess sin egen verksamhet Runnerström Affärsjuridik AB. På fritiden gillar Peppe linksgolf i Skottland och att bygga hus för glada studenters räkning.

Anders Persson

Anders Persson

Kassör

Anders startade sin nationskarriär under 1980-talet. Bland flera poster kan nämnas Q, husförman, ledamot i Seniors och Husstyrelse. Han har dessutom varit ordförande i Kuratorskollegiet, Verksamhetschef på Akademiska Föreningen. Sedan Q2 2019 är Anders kassör i Husstyrelsen. Som kuriosa kan nämnas att han är en av få som arrangerat en alpin skidtävling i Huset. De tävlande startade i trapphuset på 7:e våningen och målgång var i dörren ut mot parkeringen mot LTH. I hissen på 4:e våningen satt två personer och tog mellantiden och basunerade ut den i trapphuset medelst megafon, de satt i hissen med öppen dörr, där 15 personer deltog, väggarna var vadderade med gamla madrasser och otroligt nog uppstod inga skador, varken här eller där. Som Kassör kan inte Anders tillåta att denna händelse upprepas. Efter tiden i Lund var han Marknadsanalytiker inom Volvo Group och därefter flera ledande befattningar inom BTJ och andra bolag inom Utbildnings-, Medie- och IT-branschen. Idag är Anders Senior Management Konsult och Partner hos Kvadrat AB. Anders träffade sin fru Eva på Helsingkrona som också var flitigt aktiv inom nationen. På sin fritid gillar han litteratur, matlagning, musik, golf, trädgård, segling och skidåkning så klart. Och inte minst hästen, hunden och familjen, men kanske i omvänd ordning. Helsingkrona är bäst.

Ulrika Knutsson

Ulrika Knutsson

Ledamot

Ulrika bodde på Helsingkrona Nation under åren 1989-1993. Där hon redan från start var med i spexet och lyckades stå på scen i inte mindre än fyra hela spex! Vidare tillbringade hon två år i kuratelet, 1991-1992 som notarie och 1992-1993 som Kurator. Ulrika är en sann kommunikatör i alla dess olika former och driver sedan 2007 ett eget företag vid namn Kruta Kommunikation. 2015 var hon även med och grundade Sepsisfondens Insamlingsstifelse, vars syfte bl a är att öka kunskapen om sepsis hos allmänheten. År 1992 deltog Ulrika och ett gäng glada Helsingkroniter i Galdhøpiggerennet som innebär att vandra uppför berget för att sedan åka ner på telemarksskidor. För den telemarksskickliga norska från nationen som ledde truppen gick det bra, men för resterande skåningar gick det väl sådär. Ett av många oförglömliga minnen med fantastiska människor som hon lärde känna på nationen. Ulrika säger: “Att nu få ge tillbaka till den nation som gav så mycket trygghet och roligheter under studieåren är en ära och en förmån!”

Rickard wallin

Rickard wallin

Ledamot

-

Philip Ohlin

Philip Ohlin

Ledamot/Byggförman

Philip har bott på nationen sedan hösten 2014 och varit aktiv i verksamheten sedan 2015. Under åren har han varit både Notarie och Husförman samt sitter nu som äldste i seniors. Under sin tid som Husförman medverkade han både under renoveringen av huset 2019 och Gillestugan 2020. Philip är även Byggförman och har därmed ett ansvar gällande byggprojekten på Helsingkronagården. Utöver sitt nationsengagemang läser Philip till Civilingenjör i Maskinteknik med Teknisk Design och förväntas ta examen under 2021. Som kuriosa kan nämnas att det är Philip som gjort den grafiska designen för vår kära Schlagernatt och Fredmans samt införde filmförman på nationen.

Caroline Hallbäck

Caroline Hallbäck

Ledamot

Caroline var aktiv på nationen mellan 2007 och 2012 där hon bland annat suttit som Fredmansförman och Prokurator Ekonomi men var även aktiv inom seniors. Efter ett fantastiskt år som PQE ändrades yrkesvalet från media till just ekonom tack vare hur kul det var med bokföring. Det gick till och med så långt att hon blev auktoriserad revisor. Vilken stor påverkan ens nationsliv kan ha på ens framtida beslut.

John Örtegren

John Örtegren

Ledamot

John Örtengren var aktiv på nationen mellan 2009 och 2012. Under sin tid som aktiv hade han inga officiella förmannaposter utan fick av dåvarande Kurator en specialutformad post som JohnJohn-förman. Han var då mestadels allt-i-allo fixare och konsult och under sina år byggde han även det stora tunga DJ-båset som vi alla känner igen i Gillestugan. Han var också aktiv som spexare där han träffade sin fru och jobbar idag som Mekanikkonstruktör på Aimpoint AB.

Linnéa Skoogh

Linnéa Skoogh

Ledamot

Linnéa var aktiv på nationen 2006-2012 i diverse olika roller men framförallt som Kurator 2008-2009. Efter kuratorsåret satt hon som Ombudsman (numera Verksamhetschef på Akademiska Föreningar). Linnéas främsta insats i studentvärlden är att hon var en drivande kraft för att förverkliga samarbetet Studentlund som en väg framåt för Lunds studentorganisationer efter kår-och nationsobligatoriets avskaffande 2010. Som utbildad socionom arbetar hon sedan två år tillbaka på teknikkonsultbolaget Rejlers med hållbarhetsfrågor. Hennes främsta intresse är löpning i alla dess former och hon har en särskild förkärlek till föreningars årsmöte; en sann demokratifest